T: +386 (0)1 422 88 77, G: +386 (0)41 710 954, F: +386 (0)1 256 49 25, E: info@replika.si, www.replika.si

RAČUNOVODSKI SERVIS - RAČUNOVODSTVO - RAČUNOVODSKE STORITVE - DAVČNO SVETOVANJE - RAČUNOVODJA - LJUBLJANA

računovodstvo za tujce Accounting and bookkeeping Buchhaltung und bilanzierung БУХГАЛТЕРСКИЕ Računovodstvo RAČUNOVODSTVENE USLUGE Сметководствени услуги SERVIZI DI CONTABILITÀ Accounting services

Zakaj razmišljati o nepovratnih sredstvih?

Nepovratna sredstva lahko pomenijo pomemben dodatni vir financiranja dejavnosti podjetja ali druge organizacije. Nepovratna sredstva namreč zmanjšujejo obseg angažiranja lastniških in dolžniških virov financiranja in s tem pocenijo načrtovane investicije.

Slovenske in mednarodne institucije prek javnih razpisov nudijo nepovratna sredstva, sofinanciranje obrestnih mer ter garancije za posojila, pri čemer se velik del razpisov nanaša prav na možnost pridobitve nepovratnih sredstev. Ker je proces pridobivanja teh sredstev izjemno kompleksen in zahteven proces, strankam Skupine Replika svetujemo pri pridobivanju nepovratnih sredstev.

Za uspešno pridobitev nepovratnih sredstev tako s stranko najprej opredelimo vizijo, cilje, partnerje in razvojne usmeritve podjetja. V tem okviru opredelimo enega ali več ključnih projektov, ki so za podjetje pomembni in ki omogočajo kandidiranje na javnih razpisih. Stranka se mora v tej fazi odločiti, ali bo podjetje skušalo za svoj projekt pridobiti del nepovratnih sredstev preko javnih razpisov. V idejni zasnovi ciljnega projekta skupaj s stranko začrtamo vse ključne komponente projekta, ki omogočajo izbor pravega javnega razpisa. V naslednjem koraku za ciljni projekt v množici različnih javnih razpisov izberemo tistega, za katerega menimo, da je za podjetje najbolj ustrezen. Za pravilno odločitev je ključno naše dobro poznavanje razpisov, ki jih nudijo tako lokalne in državne organizacije kakor tudi mednarodne organizacije in skladi.

Vsak posamezen razpis je namenjen točno določenim ciljnim podjetjem in organizacijam glede na njihove dejavnosti in velikost, namen uporabe sredstev, glede na cilje projekta in celo glede na lokacijo podjetja. Večji uspeh na razpisih nam zagotavljajo dosedanji izvedeni projekti, reference in mednarodne povezave. Za stranko preverimo pogoje za vsak javni razpis posebej, saj se razpisni pogoji med različnimi javnimi razpisi lahko močno razlikujejo.

Priprava ustrezne projektne dokumentacije je naslednji ključni korak za uspešno prijavo na javni razpis. V Repliki v sodelovanju z vodstvom in zaposlenimi v podjetju pripravimo projektno dokumentacijo tako, da projekt predstavimo na način, ki najbolj ustreza zahtevam javnega razpisa. Zavedati se je treba, da napačna ali pomanjkljiva predstavitev tudi najboljšega projekta lahko rezultira v neuspehu. Zato je ključno vsaj v fazi priprave projektne dokumentacije poiskati strokovno pomoč podjetij, ki se s prijavami projektov za javne razpise profesionalno ukvarjajo.

Celovito finančno in poslovno svetovanje pri pridobivanju nepovratnih sredstvih Vam nudi podjetje Replika PRO, idejni inženiring, projekti, raziskave in optimizacija, d.o.o.

Za več informacij najprej pišite na info@replika.si ali pokličite +386 (0)1 422 88 77.

Accounting video

video predstavitev

» Promo video teaser

Odličnost skupine Replika
Skupino Replika odlikujejo strokovni kadri, znanje, visoka kakovost dela in velika odzivnost.

Računovodstvo
EEPA Winner
SKIS
Horizon 2020 tools

računovodja odgovarja
o računovodstvu

Če želite nasvet, finančno svetovanje, imate vprašanje,
komentar itd., nam pišite na računovodja računovodstva Replika.

Računovodske informacije

 • DDV zavezanec

  Dober računovodski servis skrbi za pravilno obračunavanje in plačevanje davka na dodano vrednost (DDV) za Vaše podjetje.

 • Računovodski izkazi

  Priprava računovodskih izkazov podjetja ni samo zakonska obveznost podjetja. Računovodstvo Replika Vam pojasni, kako lahko te izkaze uporabite za izboljšanje lastnega poslovanja ali za preverjanje poslovnega partnerja.

 • Regres in letni dopust

  V računovodskem servisu Replika poznamo odgovore na vprašanja povezana s obveznostmi delodajalca glede regresa in letnega dopusta.

 • (Ne)priznani odhodki

  Pravilno vodenje računovodstva in poslovnih knjig zagotavljajo le kakovostno opravljene računovodske storitve z davčnim svetovanjem.

 • 13. plača in božičnica

  V računovodskem servisu Replika Vas usmerjamo in Vam svetujemo pri izplačilih 13. plače in božičnice.

 • Tristranski posli

  Ne veste kako bi obračunali DDV pri tristranskih poslih? V računovodskem servisu Replika Vam lahko svetujemo kako.

 • Najpogostejša opravila v računovodstvu za podjetja (MSP)

  Družbi za računovodstvo in knjigovodstvo Replika lahko zaupate, da bo za Vaše podjetje (MSP) popolno, strokovno in ažurno opravila vsa najpogostejša računovodska opravila.

 • Pretok denarja v gospodinjstvo

  V računovodstvu Replika svetujemo pri možnostih pretoka denarja iz podjetja v gospodinjstvo.

 • Identifikacija za DDV

  V računovodstvu in knjigovodstvu Replika Vam pripravimo tudi dokumentacijo potrebno za namen identifikacije za DDV in za Vas izpolnimo potrebne obrazce.

1/3

Nepovratna sredstva EU, zastopanje podjetij, optimizacija poslovanja in vodenje projektov

Replika PRO

idejni inženiring, projekti, raziskave in optimizacija, d.o.o.

Izobraževanje, investicijski projekti, naložbe v nepremičnine in javne dražbe nepremičnin

Replika Invest

znanje za investicije d.o.o.

Replika Remote - uporabljamo programsko opremo
OpPIS in Pantheon ter dokumentni sistem EBA.

Naj računovodski servis 2012
EFQM award
Certificiran računovodski servis
 
Standard računovodskih storitev
Replika accounting
EFQM
European business award
EFQM
EFQM
EU skladi