T: +386 (0)1 422 88 77, G: +386 (0)41 710 954, F: +386 (0)1 256 49 25, E: info@replika.si, www.replika.si

RAČUNOVODSKI SERVIS - RAČUNOVODSTVO - RAČUNOVODSKE STORITVE - DAVČNO SVETOVANJE - RAČUNOVODJA - LJUBLJANA

računovodstvo za tujce Accounting and bookkeeping Buchhaltung und bilanzierung БУХГАЛТЕРСКИЕ Računovodstvo RAČUNOVODSTVENE USLUGE Сметководствени услуги SERVIZI DI CONTABILITÀ Accounting services

V okviru projekta »FDI ADVISORS«, sofinanciranega s strani EU preko Programa Erasmus+ vabimo na izobraževalno-družabno konferenco SVETOVALEC TUJIM NEPOSREDNIM VLAGATELJEM – POKLIC PRIHODNOSTI

Kdaj: V torek, 15.10.2019, med 9.00 in 12.00 uro; z druženjem v nadaljevanju
Lokacija: Restavracija MANDALA, Podhod Ajdovščina 4, 1000 Ljubljana

V sproščujočem ambientu v centru mesta vam bomo predstavili:

 • Poklic prihodnosti
 • Brezplačni program usposabljanja za svetovalce tujim neposrednim vlagateljem in možnost vključitve v on line usposabljanje
 • Praktične primere privabljanja tujih investitorjev

Namen dogodka je izmenjava novih informacij in znanj, druženje in mreženje ter odpiranje novih poslovnih priložnosti. Konferenca je brezplačna. Za udeležbo pa je potrebna predhodna prijava do zapolnitve mest oz. najkasneje do petka, 11.10.2019, na e-mail organizatorja: projects@2country.eu.

 

 

Partnerji projekta »FDI Advisors« in Restavracija Mandala se veselimo druženja in izobraževanja skupaj z vami!                        

Vabilo

"Spodbujanje gospodarstva EU z usposabljanjem svetovalcev za tuje neposredne investicije" je projekt, katerega namen je povečati tuje naložbe z razvojem edinstvenega programa usposabljanja, ki bo svetovalce za tuje neposredne investicije (TNI) opremil z vsem potrebnim znanjem, spretnostmi in kompetencami, potrebnimi za celovito podporo vlagateljem na enem mestu.

http://fdi.2country.eu

Cilji projekta:

 • izboljšati kakovost in dostop do poklicnega izobraževanja in usposabljanja,
 • izboljšati znanje in veščine zaposlenih v ustreznih svetovalnih podjetjih,
 • izboljšati zaposljivost drugih odraslih učencev.

Na podlagi obsežne mednarodne analize bo v okviru projekta razvit program usposabljanja z učnimi gradivi za mentorje, program usposabljanja z učnimi gradivi za svetovalce tujim investitorejm in pobude za vključitev programa za svetovalce v nacionalne izobraževalne sheme.

 

Mednarodna razsežnost, ki jo zagotavlja konzorcij partnerjev in drugih relevantnih organizacij iz Hrvaške, Cipra in Slovenije, bogati projekt s širšim pregledom, primerjavo in razumevanjem potreb tujih investitorjev.

Svetovalci tujim investitorjem, vključeni v program usposabljanja, bodo lahko zagotavljali informacije in podporo na vseh področjih, ki zanimajo investitorje (od izbire prave vrste naložbe, odpiranja in vodenja podjetja do naložb v nepremičnine, preselitve, pridobivanja sredstev in storitev po vzpostavljeni investiciji). Imeli bodo znanje in veščine, s katerimi bodo pritegnili potencialne tuje vlagatelje in tako prispevali k povečanju nacionalnega BDP, ustvarjanju novih delovnih mest in drugih pozitivnih učinkov neposrednih tujih naložb v državi.

 

SLOVENIJA KOT POSLOVNA DESTINACIJA PONUJA MNOGO PRILOŽNOSTI

Slovenija kot poslovna destinacija nudi kakovostno izobraženo delovno silo, izreden strateški položaj v središču Evrope in visoko kakovost bivanja.

 

STRATEŠKI POLOŽAJ NA SREDINI EVROPE

 • Odlične povezave na EU, balkanske in trge jugovzhoda s 500 milijoni prebivalstva
 • Slovenija povezuje Srednjo Evropo s Sredozemskim morjem in ima pomembno vlogo na panevropskem koridorju.
 • Velika možnost za regionalne centre, distribucijske in logistične centre

 

KONKURENČNO POSLOVNO OKOLJE

 • Slovenija je ena izmed najbolj razvitih držav
 • Zelo učinkovito podporno okolje za start-up podjetja (preko 400 tech start-up podjetij v tehnoloških parkih)
 • Ena najmočnejših podpor raziskovalnim oddelkom in inštitom za razvoj visokih tehnoloških produktov v EU

 

VISOKO IZOBRAŽENI IN USPOSOBLJENI KADRI

 • Večjezičnost prebivalstva
 • Nemška mentaliteta in delovna ektika
 • Visoko izobražena delovna sila (mednarodno priznan izobraževalni sistem)

 

VISOKA KAKOVOST BIVANJA:

 • Bogato naravno okolje (snežne gore, morske obale, gozdovi, jezera blizu drug drugemu)
 • Čista, pitna voda in čist, visoko kakovosten zrak (nizko onesnaženje tudi v prestolnici Ljubljani)
 • Ena najvišjih stopenj varnosti dela in življenja na svetu
 • Lokalno proizvedena dobra hrana

 

Projekt sofinancira Evropska komisija prek programa Erasmus +.

http://fdi.2country.eu

 

Potrebujete štampiljko v roku 24 ur? V Poslovnem klubu Replika Vam predlagamo, da se obrnete na Štampiljke Žiža in njihovo spletno stran www.stampiljke.net. Štampiljke Žiža so namreč kakovostni ponudnik štampiljk in vizitk, ki nudi ekspresno izdelavo z dostavo v roku 24 ur. Poleg tega so za naše redne stranke in obiskovalce te spletne strani pripravili še poseben popust in ugodnost.

Ob naročilu jim zaupajte le, da ste to obvestilo zasledili na naši spletni strani.      

Pri naročilu dveh štampiljk ali kompleta vam na www.Stampiljke.net popust podvojijo, dostavo pa opravijo brez zaračunavanja poštnine.

Za več informacij se obrnite na Štampiljke Žiža, info@stampiljke.net, www.Stampiljke.net.

Programi WinTEKS ponujajo celovite rešitve za poslovanje malih in srednje velikih podjetij. WinTEKS programska oprema za poslovanje malih in srednje velikih podjetij je enostavna in uporabniku prijazna. Programov Vam ne bodo le prodali, temveč Vas bodo tudi naučili ravnati z njimi in tako prihranili Vaš čas. Enostavnost in zanesljivost je namreč vodilo programske opreme WinTEKS. Poleg tega pa programska oprema WinTEKS omogoča upoštevanje individualnih potreb in želja uporabnikov.

WinTEKS programska oprema Vam zagotavlja tudi nemoteno poslovanje in elektronsko komunikacijo z izbranim računovodstvom. Združljivost njihovih programov z ostalimi programi MS Office pa omogoča enostaven prenos podatkov v/iz različnih podatkovnih baz. Slednje je še posebej pomembno pri dejavnosti trgovine.

ABiTrade vsem strankam Replike nudi stalen popust in ugodnosti na vse module programske opreme WinTEKS.

Podjetju ABITrade ne pozabite sporočiti, da ste omenjene informacije dobili na naši spletni strani.

Za več informacij se obrnite na ABiTrade d.o.o., abitrade@abitrade.si, web: www.abitrade.si.

 

Pomena sklenitve pogodbe v pisni obliki se danes zavedamo praktično vsi. Manj pa poznamo prednosti sicer dražje sklenitve pisne pogodbe v obliki notarskega zapisa. Prav tako se premalo pozornosti nameni vsebini sklenjenih pogodb. Pravni strokovnjaki računovodstva Replika Vam lahko svetujemo pri vseh pomembnejših poslih.

Vse dokler poslovno razmerje in izvedba posla poteka v skladu z dogovorom kaj več od ustne pogodbe (dogovora) niti ne bi potrebovali. Problem nastane šele, ko temu ni tako. Takrat postane vsebina sklenjene pogodbe zelo pomembna, tako pri možnosti sporazumne rešitve spora kot pri morebitnem kasnejšem sodnemu postopku. Podjetje mora pomembno razlikovati med posli, ki jih sklepa s potrošniki, saj zanje veljajo še določila o njihovem varstvu (pomen splošnih pogojev, nepoštenih pogodbenih klavzul itd.), in med posli, ki jih sklepa s svojimi poslovnimi partnerji (pomen zavarovanj plačila oziroma izvedbe, pogodbene kazni, natančne določitve obveznosti izpolnitve, možnih spremenjenih okoliščin, roka izpolnitve itd.).

Prednost pisne pogodbe sklenjene v obliki notarskega zapisa je, da je lahko neposredno izvršljiva ter da je obveznost dolžnika zapisana v javni listini, ki dokazuje resničnost tistega, kar je v njej zapisano. Niso pa vse pogodbe primerne za sklenitev v obliki neposredno izvršljivega notarskega zapisa. Pogodba je lahko neposredno izvršljiva, če je storitev ali dajatev natančno opredeljena, če je natančno določen tudi rok izpolnitve in če dolžnik že ob podpisu notarskega zapisa soglaša z njegovo neposredno izvršljivostjo. Prednost upnika je torej predvsem časovna, saj je obveznost dolžnika že zapisana v javni listini in v primeru neizpolnitve sledi zgolj še sodna izvršba (ne pa predhodni pravdni postopek in dokazovanje terjatve). Tipičen primer neposredno izvršljivih pogodb so kreditne ali posojilne pogodbe, najemne pogodbe za plačilo najemnine ali izselitev iz najetega prostora in podobno. 

Za več informacij pišite na info@replika.siali pokličite +386 (0)1 422 88 77.

Accounting video

video predstavitev

» Promo video teaser

Odličnost skupine Replika
Skupino Replika odlikujejo strokovni kadri, znanje, visoka kakovost dela in velika odzivnost.

Računovodstvo
EEPA Winner
SKIS
Horizon 2020 tools

računovodja odgovarja
o računovodstvu

Če želite nasvet, finančno svetovanje, imate vprašanje,
komentar itd., nam pišite na računovodja računovodstva Replika.

Računovodske informacije

 • DDV zavezanec

  Dober računovodski servis skrbi za pravilno obračunavanje in plačevanje davka na dodano vrednost (DDV) za Vaše podjetje.

 • Računovodski izkazi

  Priprava računovodskih izkazov podjetja ni samo zakonska obveznost podjetja. Računovodstvo Replika Vam pojasni, kako lahko te izkaze uporabite za izboljšanje lastnega poslovanja ali za preverjanje poslovnega partnerja.

 • Regres in letni dopust

  V računovodskem servisu Replika poznamo odgovore na vprašanja povezana s obveznostmi delodajalca glede regresa in letnega dopusta.

 • (Ne)priznani odhodki

  Pravilno vodenje računovodstva in poslovnih knjig zagotavljajo le kakovostno opravljene računovodske storitve z davčnim svetovanjem.

 • 13. plača in božičnica

  V računovodskem servisu Replika Vas usmerjamo in Vam svetujemo pri izplačilih 13. plače in božičnice.

 • Tristranski posli

  Ne veste kako bi obračunali DDV pri tristranskih poslih? V računovodskem servisu Replika Vam lahko svetujemo kako.

 • Najpogostejša opravila v računovodstvu za podjetja (MSP)

  Družbi za računovodstvo in knjigovodstvo Replika lahko zaupate, da bo za Vaše podjetje (MSP) popolno, strokovno in ažurno opravila vsa najpogostejša računovodska opravila.

 • Pretok denarja v gospodinjstvo

  V računovodstvu Replika svetujemo pri možnostih pretoka denarja iz podjetja v gospodinjstvo.

 • Identifikacija za DDV

  V računovodstvu in knjigovodstvu Replika Vam pripravimo tudi dokumentacijo potrebno za namen identifikacije za DDV in za Vas izpolnimo potrebne obrazce.

1/3

Nepovratna sredstva EU, zastopanje podjetij, optimizacija poslovanja in vodenje projektov

Replika PRO

idejni inženiring, projekti, raziskave in optimizacija, d.o.o.

Izobraževanje, investicijski projekti, naložbe v nepremičnine in javne dražbe nepremičnin

Replika Invest

znanje za investicije d.o.o.

Replika Remote - uporabljamo programsko opremo
OpPIS in Pantheon ter dokumentni sistem EBA.

Naj računovodski servis 2012
EFQM award
Certificiran računovodski servis
 
Standard računovodskih storitev
Replika accounting
EFQM
European business award
EFQM
EFQM
EU skladi