T: +386 (0)1 422 88 77, G: +386 (0)41 710 954, F: +386 (0)1 256 49 25, E: info@replika.si, www.replika.si

RAČUNOVODSKI SERVIS - RAČUNOVODSTVO - RAČUNOVODSKE STORITVE - DAVČNO SVETOVANJE - RAČUNOVODJA - LJUBLJANA

računovodstvo za tujce Accounting and bookkeeping Buchhaltung und bilanzierung БУХГАЛТЕРСКИЕ Računovodstvo RAČUNOVODSTVENE USLUGE Сметководствени услуги SERVIZI DI CONTABILITÀ Accounting services

Pomen registracije raziskovalne organizacije za podjetje

Pri Javni agenciji za raziskovalno dejavnost RS (ARRS), ki vodi zbirke podatkov o izvajalcih raziskovalne in razvojne dejavnosti za potrebe izvajanja raziskovalne in razvojne dejavnosti, se lahko podjetje registrira kot raziskovalna organizacija. Status raziskovalne organizacije ima tudi podjetje Replika, računovodstvo in davčno svetovanje, d. o. o. Podatki o izvajalcih raziskovalne in razvojne dejavnosti so dostopni tudi na internetu v okviru informacijskega sistema SICRIS (Slovenian Current Research Information System) ter v drugih mednarodnih bazah podatkov in informacijskih sistemih o raziskovalni dejavnosti.

Raziskovalna organizacija je lahko tudi podjetje (gospodarska družba ali samostojni podjetnik posameznik), ki izpolnjuje pogoje, določene z Zakonom o raziskovalni in razvojni dejavnosti in podzakonskimi predpisi za izvajanje raziskovalne in razvojne dejavnosti. To predvsem pomeni, da ima podjetje raziskovalno in razvojno dejavnost registrirano, da ima raziskovalni in razvojni program dela na področju svoje dejavnosti, ki sovpada z aktualnimi vprašanji na raziskovalnem in razvojnem področju, da ima najmanj eno raziskovalno skupino, ki ima organizacijsko opredeljeno in finančno ločeno vodeno raziskovalno in razvojno dejavnost, da ima vodja raziskovalne skupine najmanj naziv razvojnega sodelavca ter da razpolaga z ustrezno raziskovalno opremo in ustreznimi prostori za izvajanje raziskovalne in razvojne dejavnosti.

Pomen registracije raziskovalne organizacije je večplasten. V prvi vrsti podjetju omogoča lasten razvoj in znanje ter s tem konkurenčno prednost na trgih. V drugi vrsti pa si podjetje odpira vrata k sodelovanju na javnih razpisih in k sodelovanju v razvojno naravnanih raziskovalnih projektih (povezava s stroko na inštitutih in univerzah, podjetniški konzorciji in inkubatorji, inovacijski vavčerji itd.).

Za več informacij pišite na info@replika.si ali pokličite +386 (0)1 422 88 77.

Accounting video

video predstavitev

» Promo video teaser

Odličnost skupine Replika
Skupino Replika odlikujejo strokovni kadri, znanje, visoka kakovost dela in velika odzivnost.

Računovodstvo
EEPA Winner
SKIS
Horizon 2020 tools

računovodja odgovarja
o računovodstvu

Če želite nasvet, finančno svetovanje, imate vprašanje,
komentar itd., nam pišite na računovodja računovodstva Replika.

Računovodske informacije

 • DDV zavezanec

  Dober računovodski servis skrbi za pravilno obračunavanje in plačevanje davka na dodano vrednost (DDV) za Vaše podjetje.

 • Računovodski izkazi

  Priprava računovodskih izkazov podjetja ni samo zakonska obveznost podjetja. Računovodstvo Replika Vam pojasni, kako lahko te izkaze uporabite za izboljšanje lastnega poslovanja ali za preverjanje poslovnega partnerja.

 • Regres in letni dopust

  V računovodskem servisu Replika poznamo odgovore na vprašanja povezana s obveznostmi delodajalca glede regresa in letnega dopusta.

 • (Ne)priznani odhodki

  Pravilno vodenje računovodstva in poslovnih knjig zagotavljajo le kakovostno opravljene računovodske storitve z davčnim svetovanjem.

 • 13. plača in božičnica

  V računovodskem servisu Replika Vas usmerjamo in Vam svetujemo pri izplačilih 13. plače in božičnice.

 • Tristranski posli

  Ne veste kako bi obračunali DDV pri tristranskih poslih? V računovodskem servisu Replika Vam lahko svetujemo kako.

 • Najpogostejša opravila v računovodstvu za podjetja (MSP)

  Družbi za računovodstvo in knjigovodstvo Replika lahko zaupate, da bo za Vaše podjetje (MSP) popolno, strokovno in ažurno opravila vsa najpogostejša računovodska opravila.

 • Pretok denarja v gospodinjstvo

  V računovodstvu Replika svetujemo pri možnostih pretoka denarja iz podjetja v gospodinjstvo.

 • Identifikacija za DDV

  V računovodstvu in knjigovodstvu Replika Vam pripravimo tudi dokumentacijo potrebno za namen identifikacije za DDV in za Vas izpolnimo potrebne obrazce.

1/3

Nepovratna sredstva EU, zastopanje podjetij, optimizacija poslovanja in vodenje projektov

Replika PRO

idejni inženiring, projekti, raziskave in optimizacija, d.o.o.

Izobraževanje, investicijski projekti, naložbe v nepremičnine in javne dražbe nepremičnin

Replika Invest

znanje za investicije d.o.o.

Replika Remote - uporabljamo programsko opremo
OpPIS in Pantheon ter dokumentni sistem EBA.

Naj računovodski servis 2012
EFQM award
Certificiran računovodski servis
 
Standard računovodskih storitev
Replika accounting
EFQM
European business award
EFQM
EFQM
EU skladi